lauantai 5. tammikuuta 2013

American pancakes

American pancakes. Amerikkalaiset pannukakut. Tai jotain. Ameriiiiiiikan lättyjä. Joo.
Vas. pinaatti, oik. banaani

 5 dl piimää
2 kpl kananmunia (3kpl, jos pieniä)
2 rkl voisulaa/öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria


Näitä olen tehnyt vaihtelevilla mausteilla. Pari kertaa pinaattiversiota, jolloin ohje on kutakuinkin tismalleen tuo. Kerran banaaniversiona, jolloin pistin mukaan enemmän sokeria (määrää en osaa sanoa tarkemmin kuin "sopivasti") ja tietysti banaania. Niitä taisi mennä puolitoista kappaletta, eri kokoisina paloina, ei kuitenkaan kovin pieninä. Vaniliinisokeria olisin pistänyt, jos sitä olisi ollut. Kerran tein mustikkaversion ja siinä oli mausteena lisäksi kardemummaa, mutta en siitä kardemummasta niin innostunut. Ei lettujen kuulu maistua pullalta.


Viimeksi näinä tehtiin torstaina ja syötiin vielä perjantainakin. Tarkoitus oli tehdä tuo banaaniversio, mutta taikinan valmiiksi saatuani huomasin, että olin heittänyt sinne pinaatit mukaan. No, ei muuta kuin uusi taikina alulle ja sinne sitten banaania. Tuli kerralla vähän enemmän sitten näitä ja kahta eri makuakin.


Yleensä tuosta taikinasta on tullut viisi lettua (pannukakkua?), mutta tällä kertaa tuli vain neljä kumpaakin. Olivat varmaankin vähän paksumpia kuin ennen. Paistamiseen käytän Ikeasta joskus hommatta pikkupannua, olisiko halkaisija hurjat 20cm tai jopa pienempi. Minusta sillä saa kivan kokoisia näistä.

Oma suosikkini on banaaniversio höystettynä kermavaahdolla. <3

1 kommentti: